Teknologi

Microsoft Gir Produktivitets Verktøy Mer AI tilsnitt

Microsoft kunngjorde onsdag nye kunstig intelligens-funksjoner og funksjonalitet for flere av flaggskipsprodukter og -tjenester, inkludert Office 365, Cortana og Bing, på et arrangement i San Francisco. Harry Shum, EVP for Microsoft Artificial Intelligence (AI) and Research, demonstrerte noen av de nye egenskapene

De nye forbedringene bygger på fremgangen selskapet har gjort med å integrere AI det siste året, og de nye forbedringene er designet for å hjelpe brukere med å utføre stadig mer komplekse og kompliserte oppgaver.

«AI har kommet langt i evnen til å finne informasjon, men å forstå den informasjonen er den virkelige utfordringen,» sa Kristina Behr, en partnerdesign- og planleggingsprogramleder med Microsofts kunstig intelligens og forskningsgruppe.

Et av fremskrittene, maskinleseforståelse, vil forbedre et AI-basert systems forståelse av kontekst – for eksempel ved å erkjenne at ens fetter er et familiemedlem.

Søkefordeler
Bing-brukere vil få mer personlige svar, sa Microsoft, for eksempel restaurantanbefalinger basert på reisemål, eller et større utvalg av svar for å tilby forskjellige perspektiver på et emne.

AI-veiledning kan hjelpe brukere med å finne ut de nøyaktige spørsmålene de vil stille hvis søkene deres er for vage til å gi meningsfulle resultater.

Bing vil bruke visuelt søk som en måte å hjelpe folk med å søke informasjon om gjenstander eller gjenstander i bilder. Denne funksjonaliteten vil omfatte bruk av objektgjenkjenning sammen med maskinell leseforståelse.

En Office AI
Microsoft annonserte også forbedringer i AI-integrasjon med sine Office 365-verktøy. Regnearkprogrammet Excel, for eksempel, vil bruke maskinlæring som en måte å analysere data og forutsi trender via pivottabeller og diagrammer. De nye AI-verktøyene vil også kunne trekke ut innsikt fra mindre sett med data.

Viktigere, bruk av den nye AI-funksjonaliteten vil ikke kreve mer avansert opplæring i Excel for brukere for å bestemme hvilke sett med data som skal brukes for å få dypere innsikt.

Mer bevisst Cortana
Microsofts virtuelle assistent Cortana vil også få en oppgradering, slik at den kan bruke maskinleseforståelse for å oppsummere søkeresultater. Cortana vil også kunne sortere gjennom en brukers e-poster for å identifisere de viktigste og til og med lese dem høyt under en pendling, for eksempel. Bruk av denne funksjonaliteten vil omfatte e-poster fra flere kontoer, inkludert konkurrerende tjenester som Gmail.

Cortana har også blitt forbedret med «skills chaining», slik at den kan foreslå tillegg til ens kalender etter at billetter er bestilt, for eksempel.

Klar AI
Disse AI-fremskrittene vil sannsynligvis være subtile og kan forbli ubemerket av mange brukere.

«AI vil krype mer og mer inn i livene våre,» sa Roger Entner, hovedanalytiker i Recon Analytics.

«Ideelt sett vil det bidra til å gjøre verktøy som Bing, Cortana og Office 365 mer brukervennlige,» sa han til TechNewsWorld.

«Dette er den gode AI, ikke Terminator AI,» bemerket Jim McGregor, hovedanalytiker ved Tirias Research.

«I de fleste tilfeller vil AI-funksjoner være transparente for brukere akkurat som de er i søkemotorer i dag,» sa han til TechNewsWorld.

AI-funksjonaliteten gjør rett og slett verktøyene mer effektive og nyttige.

«Tenk på dette som å redusere noen av de enkle oppgavene – ikke den menneskelige delen av ligningen,» foreslo McGregor, «og tenk på intelligente digitale assistenter og ordprediktorer eller stavekontrollere som er mer pålitelige enn de vi har i dag. Dette vil være den vanligste formen for kunstig intelligens – innebygde løsninger som gjør verktøyene vi bruker bedre, fra søkemotorer til vitenskapelig forskning.»

Hvor langt å ta det
Selv om den mest ekstreme AI-faren kan ligge i fremveksten av maskiner som overmanner menneskelig kontroll, er det mer subtile trusler å vurdere når det kommer til stedet det vil ta i livene våre.

«Det er opp til oss å trekke en linje,» sa Entner.

«Eksempler som Google og dens altomfattende ‘datakraken’ gjør det klart hvor uskarp grensen er mellom virkelig nyttig og virkelig skummel – som når Android-telefonen din stadig spør deg om du faktisk handler i butikken du er i,» han pekte ut. «Storebror [kan] se på hele tiden.»

Spread the love

Legg igjen en kommentar