Mote Underholdning

Forskning viser at klærne du bruker faktisk endrer måten du presterer på

Hvis du noen gang har sett øvingsprosessen til et teaterstykke, så vet du hvor kraftig effekt det er i klær. Selv i de tidlige stadiene av et prosjekt, vil profesjonelle skuespillere komme til å øve i visse klesplagg som får dem til å føle seg mer som sin karakter. Kanskje er det et par gamle sko, et langt og tungt skjørt eller en bandana som hjelper dem med å få akkurat den riktige sansen, eleganse eller kanten.

Noen uker senere, når de nærmer seg åpning, skal de ha en skikkelig generalprøve med sine ekte kostymer. Det er ganske utrolig å se hvordan de riktige klærne bringer forestillingene opp til et helt nytt nivå og forvandler skuespilleren til karakteren! Som forretningsfolk kan vi faktisk lære mye av dette.

Like it or not, your clothes and presentation communicate volumes about you as a person. The question is not whether you care about fashion, it’s more about what you’re communicating intentionally or unconsciously through your fashion choices. Just as the actor in the right costume moves and speaks differently, so does the everyday person.

Klærne dine forteller en historie om deg. Hvis du vil vise at arbeidet ditt er rent, skarpt og til poenget, må du kle deg i rene linjer, skarpe bretter og (ja) punkter på skoene og slips. Selv måten du bruker brillene på sier mye om deg og arbeidet ditt!

What Do the Details Show?

Forskning viser at du kan fortelle mye om noens personlighet, politikk, status, alder og inntekt bare ved å se på et bilde av skoene deres.

Har du noen gang lagt merke til at når president Barack Obama talte til en mengde arbeiderklasseamerikanere, snakket han uten jakke og ermene brettet opp? Som stille og øyeblikkelig kommuniserte til publikum at han også var en hard arbeider.

Du husker kanskje da en kleskode på 44 sider publisert av den sveitsiske banken UBS gikk viralt. De tvangsmessige bestemmelsene beskrev alt fra det fornuftige («Hvis du bruker en klokke, tyder det på pålitelighet og at punktlighet er av stor bekymring for deg») til det rett og slett invasive (ansatte ble instruert om hvordan de skal dusje og bruke lotion, hvordan de skal bruke sine undertøy, og fikk beskjed om å ikke spise hvitløk i løpet av uken).

De kan ha vært kontrollfreaks, men UBS har en ting rett: hver detalj om presentasjonen din kommuniserer noe.

Når du kler på deg eller stelle, vurder hva det sier om deg og om det er i tråd med budskapet du ønsker å kommunisere. Det er ingen rett eller galt. Alt handler om kontekst. Et slips kan få deg til å se pålitelig og tradisjonsrik ut. Dette kan være viktig for et verdipapirforetak, der kunder ønsker å vite at du mener alvor med å forvalte kapitalen deres. Men det kan også virke tett og motstandsdyktig mot endringer, noe som kan være upassende for en teknisk oppstart.

Klærne dine påvirker tenkningen din

Å kle seg smart er selvfølgelig også viktig for selvtilliten og følelsen av selvtillit. Men stilen din gjør mer enn bare å sende meldinger, til tankene dine eller til andre. Ny forskning viser at det faktisk påvirker hvordan du tenker. Profesjonell kjole, en studie fant, øker abstrakt tenkning og gir folk et bredere perspektiv. Så det slipset kan faktisk slå på kreativitetsknappen din.

«Formaliteten til klær kan ikke bare påvirke måten andre oppfatter en person på, og hvordan folk oppfatter seg selv, men kan påvirke beslutningstaking på viktige måter gjennom dens innflytelse på prosesseringsstil,» heter det i studien.

Profesjonell antrekk skaper sosial avstand. Når vi er mer sosialt fjerne, har vi en tendens til å tenke i fjernere, abstrakte termer. I sosialt fjerne omgivelser tiltaler vi folk for eksempel med tittelen deres, i stedet for det mer intime fornavnet.

«Selv etter å ha kontrollert for sosioøkonomisk status, viste studenter som hadde på seg mer formelle klær sterkere tilbøyeligheter til abstrakt prosessering.»

Tynne-Skiver

Vanligvis behandler vi visuelle detaljer øyeblikkelig gjennom en prosess som kalles tynnskjæring. Det er da hjernen gjør millisekunders vurderinger basert på ny stimulans. Det skjer ofte uten at vi selv vet. Vi kan bare få en følelse av at vi ikke stoler på noen, eller at noen andre er stødige og pålitelige. Vi vet kanskje ikke engang hvorfor.

Den magefølelsen, ofte kalt intuisjon eller et førsteinntrykk, er virkelig en del av den veldig raske mentale prosessen med tynnskjæring. Det er slik vi kontinuerlig bedømmer bøker etter omslagene deres, hele dagen, hver dag.

Så velg din personlige presentasjon med omhu. Presentasjonen inkluderer ikke bare klærne dine, men tilbehøret, frisyren, duften, holdningen, kroppsspråket, tonen i stemmen og nivået av energi du beveger deg og snakker med. Tenk på personen du trenger å være i en bestemt situasjon. Deretter kle, stelle og pynte på en måte som hjelper deg mentalt å gå inn i den personligheten.

Marserer du inn dit for å få ting gjort? Ta på deg noe rødt, brett opp ermene og snakk med en kommanderende stemme. Skaper du sosiale forbindelser på et gallaarrangement? Gå for suave, men ikke arbeidsplassen formell. Kle deg for å føle deg attraktiv. Snakk i en jevn tone, og la den ene skulderen slappe av.

Hvis du går rundt på en langhelg med en halv boks pizza, kan du sannsynligvis slippe unna med å bryte ut de tøffe bekvemmelighetene.

Å ta bevisst kommando over hvordan du kler deg og presenterer er et godt skritt for å styrke deg selv, oppnå målene dine og leve et mer oversiktlig liv ved roret for beslutningene dine. Så vær oppmerksom! Husk at hele verden er en scene.

Spread the love

Legg igjen en kommentar