Sport

Hvem vinner verdenscuppen? FIFAs spådommer har vært uhyggelig nøyaktige

Hvem vinner verdenscuppen? Det er et spørsmål som har vært på alle fotballfanatikers sinn i – la oss være ærlige – de siste fire årene. EA Sports avslørte sine VM 2018-spådommer i mai, langt før starten av turneringen, ved hjelp av en omfattende FIFA 18-simulering, og topptipset har kommet til finalen.

Selv om det er lett å avvise VM-spådommer basert på et videospill, har EA Sports sin FIFA-franchise faktisk forutsett de to siste fotballturneringene i VM.

I 2014 satset det riktig på Tyskland for å løfte trofeet, mens det i 2010 nøyaktig sa at Spania ville gå seirende ut av toppen av internasjonal fotball. Som en merittliste er den ikke for shabby – og sikkert mer pålitelig enn en blekksprut.

Basert på en simulering av hver VM-kamp, ​​ble det populære fotballspillets valg for å vinne årets turnering Frankrike. Og for en spådom det kan vise seg å være.

Les Bleus har absolutt ikke fått det i sekken (ennå), men de tok seg til finalen med en hardkjempet seier over Belgia på tirsdag, og vil kjempe mot Englands erobrere Kroatia om hovedpremien. Vi får se hva som skjer søndag ettermiddag.

Google tipper forresten også Frankrike for tittelen på publiseringstidspunktet, med det nye resultatprediksjonsverktøyet som gir Kylian Mbappe og co en vinnersannsynlighet på 49 %, og Luka Modric og hans side en 22 % sjanse.

FIFA 18 klarte faktisk å treffe spikeren på hodet med flere av sine verdensmesterskap i 2018. Det tippet riktig at Russland endte på andreplass i gruppe A, Argentina til å tape mot Kroatia, Cristiano Ronaldos Portugal til å gå ut av Uruguay, Messi til å gå ut i hendene på Frankrike, Brasil tapte mot Belgia i kvartfinalen, og at de røde djevlene så faller for å tape mot Frankrike i semifinalen.

Hva forutså den for England? Et 5-4 straffesparkkonkurranse-tap mot Colombia i 16-delsfinalen. Som vi alle vet, møtte Three Lions faktisk Los Cafeteros på siste 16-etappe, men Gareth Southgates menn – til sjokk for alle – klarte å vinne på straffer .

Simuleringen så også at Tyskland nådde finalen, og det skjedde definitivt ikke, med 2014-mesterne som krasjet ut på bemerkelsesverdig vis i gruppespillet, og endte bak, Sverige, Mexico og Sør-Korea.

FIFA 18 har også den franske stjernen Antoine Griezmann som gir Spanias Isco til verdensmesterskapets gullstøvel, med fem mål hver. I virkeligheten er Harry Kane turneringens nåværende toppscorer med seks mål, og han kan legge til tallet i sluttspillet på tredjeplass. Griezmann (og Mbappe) har begge en liten sjanse til å ta ham, men Isco klarte kun ett enkelt mål før Spania ble slått ut.

Stedfortredende nyhets- og funksjonsredaktør Aatif er en av Storbritannias mest kjente teknologijournalister, etter å ha vært nyhetsredaktør i Gizmodo UK og Tech Reporter for The Independent. Han har også skrevet for DigitalSpy og ITProPortal. Aatif hjelper nå til å løpe…

I motsetning til andre nettsteder, gjennomgår vi grundig alt vi anbefaler, og bruker industristandardtester for å evaluere produkter. Vi vil alltid fortelle deg hva vi finner. Vi kan få provisjon hvis du kjøper via våre prislenker. Fortell oss hva du synes – send e-post til redaktøren

Spread the love

Legg igjen en kommentar