Mote Underholdning

Selena Gomez, ni måter hun er koblet til sine latinske røtter

Oppfølgingen av popsuperstjernen Selena Gomez sitt Revival-album fra 2015 er «endelig ferdig», avslørte hun nylig. Selv om en utgivelsesdato ikke er kunngjort ennå, er et annet spørsmål rundt den etterlengtede platen i hvilken retning Gomez vil ta den. De siste singlene hun har gjort, har vi sett henne krysse over til den latinske musikkverdenen.

Med sitt siste opphold i latinmusikk, et innslag på DJ Snakes «Taki Taki»  sammen med Ozuna, ble Gomez nummer 1 på både Billboards Hot Latin Songs-diagram i 13 uker uten påfølgende og Latin Rhythm Airplay-diagrammet i to påfølgende uker i fjor. . I mellomtiden var årets «I Can’t Get Enough» en topp 20-hit på Latin Pop Songs-listen.

Men det er ikke første gang Gomez har drevet med spansk. Siden bruddet med 2009s Kiss & Tell, har multi-bindestreken omfavnet hennes meksikansk-amerikanske røtter mange ganger, som vi kan se nedenfor.

«Natural» (2009)

Selv om en latinsk musikkversjon av Gomez og Scenes gjennombruddshit «Naturally» aldri dukket opp, mens hun promoterte 2009s Kiss & Tell-album i Spania, ville hun kort synge sangen for fans med spanskspråklige tekster. Nå finnes det eneste beviset på «Natural» i YouTube-klipp som ble spilt inn på disse spesielle begivenhetene. Potensialet for Gomez til å innta den latinske musikkscenen tidligere var der.

«Un Año Sin Lluvia» (2010)

For sitt andre album med Scene, 2010’s A Year Without Rain, ga Gomez ut sin første sang på spansk, «Un Año Sin Lluvia.» Hun oversatte sin tørst etter romantikk på elektro-pop-balladen til en pulserende opptreden og spilte inn musikkvideoen godt mens hun fortsatt så ut som en gudinne. Ventetiden på at Gomez endelig skulle omfavne sine meksikanske røtter i musikken hennes var over.

«Fantasma de Amor» (2010)

Et annet kutt fra Gomez and the Scene’s A Year Without Rain, «Ghost of You», ble oversatt til spansk som «Fantasma de Amor». I motsetning til «Un Año Sin Lluvia», ble sangen aldri formelt gitt ut, men heldigvis finnes hele miksen på YouTube. Gomez beviser at hun kan levere emosjonelt innhold på spansk mens hun bekjemper følelsene til en gammel flamme som hjemsøker henne.

«Dices» (2011)

«Who Says», hovedsingelen fra Gomez sitt tredje og siste album med Scene, When the Sun Goes Down fra 2011, ble spilt inn på spansk som «Dices». Hennes styrkende kraftballade var i stand til å løfte et helt annet publikum med denne oversettelsen — det var viktig at en av de mest meningsfulle sangene i Gomez sin musikkkatalog også kunne nå og få kontakt med hennes latinamerikanske fans.

«Bidi Bidi Bom Bom» (2012)

Gomez, som ble oppkalt etter den avdøde og store Tejano-musikklegenden Selena Quintanilla-Pérez, fikk faktisk spille inn med sin navnebrors stemme på remiksalbumet Enamorada de Ti fra 2012. Quintanillas familie valgte spesielt Gomez til å synge klassikeren «Bidi Bidi Bom Bom» i en posthum duett med Selena. Gomez kompletterte idolet sitt vakkert, med vokal som blåste nytt liv i sangen.

«Más» (2014)

Den spanskspråklige versjonen av «More», en av sangene på Gomez og Scenes første album, 2009s Kiss & Tell, dukket opp som «Más» på hennes beste hitsett, 2014s For You. Som en gave til fansen på det avskjedsalbumet med Hollywood Records, ga hun dem den punchy, poprock-hymnen i et annet lys. Om bare «Natural» kunne blitt gitt ut på den måten også, men vi tar det vi kan få.

«Me & My Girls» (2015)

På debutalbumet hennes med Interscope Records, 2015’s Revival, spilte ikke Gomez inn noe fullstendig på spansk, men hun utforsket latinske musikkpåvirkninger på sangene «Body Heat» og «Me & My Girls.» Med sistnevnte spor, for å vise frem sitt mer modne image, synger hun på spansk, «Ikke knulle med oss». Gomez fremførte «Me & My Girls» på Victoria’s Secret Fashion Show i 2015, og ble overraskende nok ikke sensurert.

«Taki Taki» (2018)

Gomez gjorde virkelig en sprut i latinmusikk i fjor med sitt innslag på DJ Snakes «Taki Taki» sammen med den Puerto Ricanske superstjernen Ozuna og Latina-rapperen Cardi B. På reggaeton/EDM hybrid banger kommer hun gjennom med et vers på spanglish, og tilbyr å få fiestaen i gang. Det overraskende samarbeidet knyttet til fans over hele verden og resulterte i Gomez sin første nr. 1 på Hot Latin Songs-listen.

«I Can’t Get Enough» (2019)

Etter å ha fått en smak av suksess i latinmusikk med «Taki Taki», slo Gomez seg sammen med den Puerto Ricanske produsenten Tainy, popprodusenten Benny Blanco og den colombianske superstjernen J Balvin på «I Can’t Get Enough». Hun synger ikke på spansk på den hypnotiske reggaeton-låten, men hun representerer Chicana-kulturen sin godt med de gigantiske bøyleøreringene på i musikkvideoen for slumberparty. Vi kan ikke få nok av Latina Selena.

Spread the love

Legg igjen en kommentar